ISUS RĂSPUNDE UNEI SIMPLE ATINGERI

În timp mergea cu Iair, liderul sinagogii din Capernaum, spre casa acestuia să îi vindece fiica, ei au fost întâlniți de o femeie care suferea de hemoragie cronică. De doisprezece ani această femeie sângera non-stop și se afla în fața unei morți lente. Luca, un medic, a scris că „își cheltuise toată averea cu doctorii, fără s-o fi putut vindeca vreunul” (Luca 8:43).
Legea evreiască declara pe o astfel de femeie „necurată din punct de vedere ceremonial”. Această femeie a fost pe la mulți doctori, toți i-au luat banii și au făcut promisiuni că o vor vindeca, dar după fiecare vizită, ea pleca acasă descurajată și boala ei continua să se înrăutățească. La un moment dat această femeie trebuie să se fi gândit: „Este fără rost. Starea mea este fără speranță. O să continui să sufăr până voi muri de o moarte lentă.”
Din nefericire, mulțimi de creștini fac exact ceea ce a făcut această femeie. Ei fug oriunde se oferă un răspuns și trăiesc sub un nor de frică din cauza „necurăției” lor. Poate aceasta este povestea ta. Ai trăit cu un păcat ce te copleșește mereu și mereu, și te gândești, „Ce mai zici de groaznica mea cronică de păcat? Dacă Isus vindecă pe deplin, atunci, cu siguranța ceva este în neregulă cu mine. Locul meu nu este în biserică. Este un loc sfânt, iar eu nu sunt curat.”
În Marcu 5, vedem această femeie suferindă ce întinde mâna după ajutor încă o dată, stăruitoare și plină de speranță. Însă de data aceasta, în loc de a merge la vreun doctor care nu o putea vindeca, ea a atins poala hainei lui Isus. Când L-a atins, Domnul și Făcătorul cerului și al pământului s-a oprit pentru o clipă și a vindecat-o pe loc! El a dorit să folosească acel moment pentru a îndepărta în mod public rușinea acelei femei și a-i arăta că credința ei a vindecat-o. Isus a vrut să elibereze pe această femeie de sentimentul ei de pângărire. 
Continuă cu fervoare în credință și atinge-L pe Isus tu însuți, așa cum a făcut această femeie. El te va vindeca. Dacă îți este inima grea de întristare, descarcă-te înaintea lui Isus. Apoi încredințează totul în mâinile Lui. Nu te teme, crede numai!