ZIDURI CE CAD - Gary Wilkerson

„Vreau ca nimic din viața mea să împiedice lucrarea ce Dumnezeu vrea să facă în mine.”
Dumnezeu totdeauna Își aduce poporul în acest punct deoarece înainte ca El să poată să ducă la îndeplinire ce are El cel mai bun în noi, El trebuie să facă ceva profund înlăuntrul nostru. El vrea să ne dea victoria Lui, dar El de asemenea vrea de la noi dedicare completă.
Primele șase capitole din cartea Iosua descriu măreața lucrare pe care Dumnezeu a făcut-o în mijlocul poporului Său. Israel tocmai fusese eliberat după 400 de ani în robie. Poporul a ieșit din cei patruzeci de ani de rătăcire prin pustie și acum erau la granițele Canaanului, țara pe care El le-o promisese cu ani în urmă. Așadar, ei trecut de cealaltă parte — și apoi ce s-a întâmplat? Imediat Iosua s-a îndreptat spre generația tânără și i-a pus deoparte pentru Dumnezeu. Scriptura folosește expresia „tăiați împrejur” pentru a descrie pregătirea lor, dar înțelesul mai profund este: „ Ei au fost făcuți gata.”
Iosua a luat această atitudine deoarece acum că au trecut Iordanul, ei se aflau în fața zidurilor groase și impenetrabile ale Ierihonului. Să-i cucerească pe dușmani era imposibil pentru israeliții dezorganizați. Dumnezeu le spunea: „V-am binecuvântat în acești ani ce au trecut și ați experimentat bogățiile Mele incredibile. Cu toate acestea, munca voastră nu s-a terminat.”
Cum s-au pregătit israeliții pentru următoarea bătălie? Ei nu și-au ascuțit săbiile și nici nu și-au lustruit armurile. În schimb, pregătirea avea loc în inimile lor. Dumnezeu le-a poruncit să înconjoare cetatea cântând cântece, rugându-se și așteptându-l pe Dumnezeu. În cele din urmă, El i-a pus să își ridice trâmbițele și să sufle o singură dată. Într-un singur moment acele ziduri mărețe au căzut rostogolindu-se la pământ!
Iosua și oamenii lui au realizat mărețe fapte de vitejie, învingând inamici, luând în moștenire pământuri mai bune, și câștigând victorii cum nu au mai făcut-o niciodată. În același mod, cred că Domnul dorește să Își toarne Duhul Său peste noi în feluri minunate. El vrea ca noi să credem că El vrea să facă totul; cu alte cuvinte, El vrea ca noi să avem o credință de neclintit.