NICI UN COMPLOT ÎMPOTRIVA TA NU VA AVEA EFECT

Știai că Satan uneori pune oameni să se alieze pentru a împiedica lucrarea ta pentru Dumnezeu? Ei vin împreună într-un efort pentru a te descuraja sau pentru a desconsidera slujirea ta. Dar dacă tu ești însărcinat cu o misiunea divină — chemat să faci o lucrare pentru Domnul — nici un complot împotriva ta nu va reuși.
Neemia a fost chemat de Dumnezeu pentru a reconstrui zidurile Ierusalimului. Lucrarea înregistra progrese minunate când Satan a stârnit un cuib de viespi pentru a-l împiedica de tot. Patru lideri proeminenți s-au aliat într-un complot pentru ca „să facă [lui Neemia] rău.” (vezi Neemia 6:2)
De patru ori acești lideri au pus capcane pentru Neemia și l-au chemat: „Insistăm ca să te cobori de pe zid și să vorbești cu noi!” Dar de patru ori Neemia a răspuns: „Nu voi coborî de pe zid. Am o lucrare de făcut pentru că Dumnezeu a poruncit ca să o facem.” (vezi versetul 3).
Dragul meu, nu te implica în conversații cu oameni care vor să aibă dispute. Sunt doar distrageri și tu trebuie să continui cu lucrarea Domnului. Înțelege-mă, motivul pentru care Satan vine împotriva vieții tale de rugăciune, împotriva consacrării tale, și umblării tale cu El, nu este doar  să te demoralizeze. El de asemenea vrea să ruineze lucrarea pe care Dumnezeu ți-a dat-o și să distrugă tot ce aduce glorie Tatălui.
Acești lideri au îndreptat o serie de zvonuri împotriva lui Neemia și au influențat pe mulți să fie împotriva lui. Toate aceste zvonuri au fost cu intenția de a pune frică în inima lui Neemia încât să fie descurajat și să fugă.
Dar nici una din acele capcane nu a putut să oprească lucrarea lui Dumnezeu! Scriptura declară: „ Zidul a fost isprăvit….. Când au auzit toţi vrăjmaşii noştri, s-au temut toate popoarele dimprejurul nostru; s-au smerit foarte mult şi au cunoscut că lucrarea se făcuse prin voia Dumnezeului nostru” (Neemia 6: 15-16).
Când rămâi neclintit, lucrarea lui Dumnezeu va continua și alții din jur vor observa și vor glorifica pe El care este împreună cu tine.