O LOVITURĂ MORTALĂ ÎNDOIELII

„Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc, pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo. Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul” (Iacov 1:6-7).
Mulți creștini stau în casa lui Dumnezeu și murmură și se plâng, ca și când Dumnezeu nu i-ar auzi. Dar Dumnezeu într-adevăr cârtelile noastre — acuzații că Lui nu-i pasă de noi, insinuări că ne-a dezamăgit.
Dumnezeu m-a avertizat să nu dau cuvânt îndoielilor cicălitoare și fricii — nici în fața soției mele sau prietenilor sau colegilor. El mi-a spus să aduc acele îndoieli la El și să Îi cer să îmi vindece necredința.
Israel a petrecut patruzeci de ani în zbucium, era multă defăimare, nemulțumire, gelozie și amărăciune. Ce trai jalnic duceau israeliții în timp ce încă pretindeau că sunt copii lui Dumnezeu.
Trebuie să ajungi într-un loc în care tu înveți să te încrezi în El. Când vei realiza acest lucru, vei fi dat o lovitură mortală la toată frica, îndoiala, și necredința.
Unde începi? În primul rând, privește țintă în oglinda Cuvântului lui Dumnezeu! Gândește-te la acțiunile tale din ultimele treizeci de zile: ai fost nemulțumit? Ai putea să răspunzi: „ Ei bine, m-am plâns puțin, dar nu am fost nemulțumit împotriva lui Dumnezeu.” Oh, ba da, împotriva Lui ai fost! Nu contează cine ți-a auzit nemulțumirile, toate au fost îndreptate împotriva lui Dumnezeu.
Oriunde deschid paginile Scripturii, eu citesc: „ Încrede-te în Mine, te voi sprijini prin toate necazurile! Doar încredințează toate căile tale în mâna Mea.” Ce necesită aceasta? Pur și simplu ca tu să stai liniștit și să vezi izbăvirea Domnului. Ai putea să întrebi: „Dar dacă nu se întâmplă nimic?” Doar acel răspuns dezvăluie îndoiala și frica.
Preaiubitule, îndreaptă-te spre Dumnezeu și spune-i Lui că alegi să te încrezi în El și să aștepți victoria Lui. Lasă-l pe Dumnezeu să te facă o mărturie în fața lumii, un martor al credincioșiei Lui. Iubește-L cu toată inima chiar acum și dă-i Lui toate problemele tale, toată credința ta, și toată încrederea ta.