CUNOSCAND VOCEA LUI

Aceia care cu adevãrat îL cunosc pe Dumnezeu, au învãtat cum sã recunoascã vocea Sa deasupra tuturor celorlalte. El doreste ca tu sã fii absolut convins cã El doreste sã-ti vorbeascã – sã-ti spunã lucruri pe care nu le-ai mai vãzut sau auzit mai înainte.


Cred cã trei lucruri sunt necesare de la aceia care vor sã audã vocea lui Dumnezeu:

1. încredere de nezdruncinat cã Dumnezeu vrea sã-ti vorbeascã. Trebuie sã fii complet convins de aceasta. Într-adevãr, El este un Dumnezeu care vorbeste si doreste ca tu sã-I cunosti vocea, astfel ca sã poti face voia Sa. Ceea ce Dumnezeu îti spune, niciodatã nu va depãsi granitele Scripturii (va fi în conformitate cu Scriptura).

2. Timp de calitate si liniste. Trebuie sã doresti sã petreci timp de calitate, în liniste, “închis” cu Dumnezeu si sã lasi orice alte voci, alte “zgomote” sã se ducã. Adevãrat, Dumnezeu ne vorbeste toatã ziua. Dar de câte ori a vrut sã facã, sã “construiascã” ceva în viata mea, vocea Sa a venit numai dupã ce eu am “închis” orice alte voci în afarã de a Sa.

3. Cere cu credintã. Nu obtinem nimic de la Dumnezeu (incluzând auzirea vocii Sale) dacã nu credem cu adevãrat cã El poate sã “conecteze” mintea Sa la noi, sã ne vorbeascã - sã ne permitã sã întelegem voia Sa perfectã!


Dumnezeu nu tachineazã, nu-si bate joc! El nu va permite vrãjmasului sã vã însele. Când Dumnezeu vorbeste, El lasã pace, iar satan nu poate, nu are cum sã dea acea pace!

“Dar cine intră pe uşă, este păstorul oilor. Portarul îi deschide, şi oile aud glasul lui; el îşi cheamă oile pe nume, şi le scoate afară din staul. După ce şi-a scos toate oile, merge înaintea lor; şi oile merg după el, pentru că îi cunosc glasul. Nu merg deloc după un străin; ci fug de el, pentru că nu cunosc glasul străinilor” (Joan 10:2-5).