CANTAREA ERA CEA POTRIVITA – MALUL ERA GRESIT!

Când copiii lui Israel treceau prin încercãri, trebuiau ei într-adevãr sã-si exprime recunostinta si multumirile în mijlocul acestor încercãri? Când erau înconjurati si în situatii fãrã iesire, se astepta Dumnezeu într-adevãr ca ei sã aibe acel gen de reactie?

Da, absolut! Acesta era secretul de a iesi din greutati. Vezi tu, Dumnezeu doreste ceva de la noi toti în perioadele noastre în care trecem prin greutãti zdrobitoare si încercãri. El doreste ca noi sã-I oferim o jertfa de multumire în mijlocul tuturor acestor încercãri!

Eu cred cã Iacov descoperise acest secret când el a avertizat:. “Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări,” (Iacov 1:2). El spunea, cu alte cuvinte “Nu vã dati bãtuti! Faceti un altar în inima voastrã, si aduceti multumiri cu bucurie tocmai în mijlocul încercãrilor voastre”.

Desigur copiii lui Israel i-au adus într-adevar laude si multumiri Domnului, dar le-au adus pe malul gresit al Mãrii Rosii, nu pe malul potrivit, pe malul care trebuia! Da, oamenii s-au bucurat toatã noaptea - dar Dumnezeu nu a gãsit plãcere în aceasta. Oricine poate sã strige din recunostintã dupã ce vine izbânda, dupã ce-a învins! Dar întrebarea pe care o punea Dumnezeu lui Israel era: Ma lãudati voi pe Mine si înainte ca Eu sã vã trimit ajutor, adicã în timp ce sunteti încã în toiul luptei?"

Eu cred cã dacã Israel s-ar fi bucurat pe “malul de încercare” al Mãrii Rosii, ei n-ar mai fi fost încercati din nou la apele de la Mara. Dacã treceau “testul” de la Marea Rosie, apele de la Mara n-ar mai fi fost amare, ci dulci. Iar Israel ar fi vãzut apã tâsnind peste tot în desert, decât sã trebuiascã sã înseteze.

Dumnezeu ne ajutã sã cântãm cântarea potrivitã pe “malul de încercare”. Aceasta îL bucura cel mai tare pe Tatãl nostru ceresc.

Treci tu acum printr-o perioadã de încercãri? Atunci cântã-I! Laudã-L! Spune-I Domnului: “Tu esti Cel ce poti – m-ai izbavit înainte, si mã poti izbãvi si acum. Eu stau linistit, bucurându-mã în Tine!"