DUMNEZEU NU TE VA LĂSA SĂ FII ZDROBIT

Aminteşte-ţi că Dumnezeu ştie exact cât de mult poţi tu să înduri şi că El nu va permite ca tu să ajungi la punctul de a ceda.

Tatăl nostru iubitor a spus: „Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13).

Cel mai groaznic tip de blasfemie este de a gândi că Dumnezeu stă în spatele tuturor suferinţelor şi durerilor tale, că Tatăl ceresс te disciplinează, că Dumnezeu crede că tu mai ai nevoie de una sau două lovituri îngrozitoare înainte ca să fii pregătit de a primi binecuvântările Sale. Nu este aşa!

Este adevărat că Domnul îi pedepseşte pe cei pe care-i iubeşte, dar această pedeapsă este doar pentru o vreme şi nu are scopul de a ne răni. Dumnezeu nu este autorul confuziei din viaţa ta, şi nici tu nu eşti. Duşmanul încearcă să ne rănească prin alţi oameni, aşa cum a încercat să-l rănească pe Iov printr-o soţie necredincioasă.

Tatăl tău ceresc veghează asupra ta cu o privire neclătinată. Fiecare mişcare este monitorizată; fiecare lacrimă este adunată. El simte fiecare durere de-a ta şi El ştie când ai fost expus la destulă tulburare. El vine şi spune: „Destul!” Atunci când durerea ta nu te mai apropie de Domnul, dar, în schimb, începe să degradeze viaţa ta spirituală, Dumnezeu intervine. El nu va permite ca un copil credincios de-al Său să cadă din cauza a prea multor dureri şi agonii ale sufletului.

Dumnezeu te va scoate din luptă pentru puţină vreme, la timpul potrivit. El niciodată nu va permite ca durerea ta să-ţi distrugă mintea. El promite să vină la timp, să-ţi şteargă lacrimile şi să-ţi dea bucurie în locul tristeţii. Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Seara vine plânsul, iar dimineaţa veselia” (Psalmul 30:5).