DUMNEZEU TE IUBESTE!

Tatãl ceresc te iubeste – în punctul acesta multimi de credinciosi gresesc în ce-L priveste pe Dumnezeu. Ei sunt gata sã admitã natura lor pãcãtoasã si gresala lor iar si iar, dar nu sunt gata sã se deschidã pentru a permite Duhului Sfânt sã îi inunde cu dragostea Tatãlui.

Legalistului îi place sã trãiascã sub vinovãtie. El n-a înteles niciodatã dragostea lui Dumnezeu. Nici n-a lãsat pe Duhul Sfânt sã lucreze acea dragoste în sufletul sãu.

Noi cei de la Biserica Times Square (Times Square Church) propovãduim cã cineva cinstit, care iubeste cu adevãrat pe Domnul Isus, pretuieste mustrarea. Acea persoanã învatã sã aprecieze ca Duhul Sfânt sã-i descopere toate zonele ascunse ale pãcatului si necredintei sale - deoarece cu cât se elibereazã mai mult de pãcat, cu atât devine mai fericit si mai liber.

Atitudinea pe care o vãd eu la multi crestini este: "Continuã sã mã judeci, Doamne – mustrã-mã!" Acesta nu este acelasi lucru cu condamnarea adevãratã. De exemplu, vãd aceasta în multele rãspunsuri la mesajele buletinului meu de stiri periodic. Când scriu un mesaj care tunã cu judecãti, primesc zdrobitor de multe rãspunsuri aprobatoare.

Când însã împãrtãsesc despre dulceata si dragostea lui Isus, primesc scrisori spunând: "Nu mai predici adevãrul!" Este ca si cum acesti oameni ar spune "Dacã nu mustri, atunci ceea ce spui nu poate fi Evanghelia." Asemenea credinciosi n-au intrat niciodatã în dragostea aceea mare - lucrarea Duhului Sfânt.

Aceasta este o zonă unde trebuie să învătăm să umblăm în Duhul! – si nu prin trăiri, prin sentimente! Umblarea în Duhul înseamnă să dăm voie Duhului Sfânt să facă în noi ceea ce a fost trimis să facă. Iar aceasta înseamnă să-I dai voie să-ti inunde inima chiar acum cu dragosea lui Dumnezeu! "Pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat" (Romani, 5:5).

Isaia spunea: "Cum mângâie pe cineva mama sa, aşa vă voi mângâia Eu; da, veţi fi mângâiaţi în Ierusalim!" (Isaia 66:13) Isaia scria unui popor al lui Dumnezeu încăpătânat, care "a urmat şi mai mult pe căile inimii lui" (Isaia 57:17).

Spuneti-mi, pentru cât timp vrea un profesor sã nu renunte la un student încãpãtânat, îndãrãtnic care refuzã sã dea atentie sfatului acordat? Nu foarte mult! Dar profetul Isaia foloseste una dintre cele mai intense imagini posibile – aceea a dragostei unei mame pentru copilul ei – ca sã ne arate cum este dragostea pe care Tatãl nostru ceresc o are pentru noi.

Unei mame din biserica noastrã ii ia o zi întreagã să-si viziteze fiul într-o închisoare din nordul statului. Autobuzul cu care călătoreste face ore întregi.. numai ca sa-l vada un pic. O astfel de mamã va privi în fiul ei dincolo de acea uniformă tristã si va vedea suferinta din ochii lui - si cu fiecare vizită va mai muri ceva înãuntrul ei. Dar ea niciodatã nu-l va pãrãsi. El e încã fiul ei!

Acesta este felul de dragoste pe care Duhul Sfânt doreste să stiti că îl are Dumnezeu pentru voi! El ne mângâie spunându-ne: "Ai spus odatã că te-ai încredintat cu totul lui Isus. I-ai dat dragostea ta, si El încã te iubeste. Iar acum, nici eu nu te voi lăsa. Am fost trimis de El sã fac o lucrare - si voi continua să o fac!"

Nu existã nici o consolare, nici o mângâiere adevãratã pentru cineva pe acest pãmânt ca cea datã de Duhul Sfânt. De aceea ai nevoie ca Duhul Sfânt sã rãmânã în tine. Numai El poate sã te aseze seara, ca pe un pat cald, si sã-ti umple inima cu pacea perfectã. Numai El poate cu adevãrat sã te mângâie la vremuri de durere si suferintã. El este acela care te va asigura: "Aceastã mângâiere nu e doar pentru o vreme - este pentru totdeauna!"