PE PICIOARELE LOR SI PREGATITI

“Saul se temea de David, pentru că Domnul era cu David” (1 Samuel 18:12).


Satan ii invidiaza si se teme cel mai mult de aceia care stau cu Dumnezeu in rugaciune si sunt hotarati sa fie gata si, cu credinta, sa lupte. Satan se teme chiar si de o mica armata a acelora care stau incinsi cu credinta, gata de lupta. El tremura tot dinaintea acelora care stau bine infipti pe picioarele lor si pregatiti, gata sa reziste. Si pentru ca se teme de tine, planul lui e sa neutralizeze duhul tau de lupta.


Diavolul face asta incercand sa invadeze mintea ta cu ganduri de infrangere, de distragere, diabolice ce dau nastere la neincredere si pun la indoiala puterea lui Dumnezeu. El iti va striga in minte si in duh: “Nu mai merita sa lupti. Esti prea obosit de propriul tau zbucium. Si-asa nu vei fi niciodata un biruitor. Puterile iadului sunt prea mari ca sa biruiesti. Asa ca mai bine relaxeaza-te, las-o mai moale. Ce sa te mai zbati, nu trebuie sa te mai zbati atata cu lupta asta”.


Acestea toate nu sunt decat pentru a te distrage! Toata strategia lui satan este ca sa te faca sa nu vezi victoria, biruinta de la Cruce. Ce vrea el este sa te faca sa te concentrezi asupra slabiciunilor tale, asupra pacatelor si a lipsurilor tale si de aceea rastalmaceste problemele tale si da foc suferintelor tale prezente. El vrea sa te faca sa crezi ca nu esti destul de puternic sa continui. Dar nu de puterea, de taria ta este vorba: ci de puterea, de taria lui Isus!


Faptul este ca tot timpul ne vom afla in lupta, pana la moarte sau pana la revenirea lui Isus. Poate ca avem si perioade de calm, momente de ragaz. Dar cat vom fi pe acest pamant, suntem angajati intr-o lupta, intr-un razboi spiritual. Si pur si simplu nu exista un sfarsit al acestor batalii. De aceea apostolul Pavel spune ca Isus ne-a dat arme atotputernice ca sa daramam bastioanele. Noi am fost echipati cu arme in fata carora satan nu poate sta in picioare ori rezista: rugaciune, post si credinta.


A venit vremea ca noi sa nu mai tot privim la suferintele noastre. Trebuie sa ne luam privirea de la incercarile noastre si ne-o atintim asupra Capeteniei, Comandantului acestui razboi. Isus tine cheia intregii biruinte si ne-a promis: “V-am echipat cu toate armele de care aveti nevoie pentru lupta. Si sunt gata si dispus sa va dau putere, tarie la vremuri de slabiciune”.