EL ŢINE TOATE CHEILE

Prin toată Scriptura cele mai mari revelaţii ale bunătăţii lui Dumnezeu au venit la oameni în vremurile lor de necaz, calamităţi, izolare şi greutăţi. Găsim un exemplu al acestui fapt în viaţa lui Ioan. Timp de trei ani acest ucenic s-a aflat „la pieptul lui Isus.” A fost un timp al odihnei, păcii şi bucuriei complete, fără nici un necaz sau încercare. În tot acel timp Ioan a primit foarte puţină revelaţie. El Îl cunoştea pe Isus doar ca pe Fiul omului. Atunci când a primit El revelaţia lui Cristos în toată slava Sa?


Aceasta s-a întâmplat numai după ce Ioan a fost târât din Efes în lanţuri. El a fost exilat pe Insula Patmos, unde a fost condamnat la muncă grea. El era izolat, fără părtăşie, fără familie sau prieteni care să-l mângâie. Era un timp de disperare completă, locul cel mai de jos din viaţa sa.


Anume atunci Ioan a primit revelaţia Domnului său care avea să devină elementul final al Scripturii: Cartea Apocalipsa. În ceasul de întuneric, lumina Duhului Sfânt a venit la el şi Ioan L-a văzut pe Isus aşa cum niciodată nu-L mai văzuse. El, literalmente, L-a văzut pe Cristos ca şi Fiu al lui Dumnezeu.


Ioan nu a primit această revelaţie în timp ce se afla cu alţi apostoli sau chiar pe timpul vieţii lui Isus pe pământ. Cu toate acestea, acum, în ceasul său de întuneric, Ioan L-a văzut pe Cristos în toată slava Lui declarând: „Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor” (Apocalipsa 1:18). Această revelaţie incredibilă l-a făcut pe Ioan să cada cu faţa în jos. Dar Isus l-a ridicat şi i-a arătat setul de chei pe care-l ţinea în mână. El l-a reasigurat pe Ioan: „Nu te teme!” (1:17).


Eu cred că această revelaţie vine la fiecare slujitor care se roagă şi suferă în vremea sa de necaz. Duhul Sfânt spune: „Isus ţine toate cheile vieţii şi ale morţii. Deci viaţa oricui stă în mâinile Sale.” Această revelaţie are scopul de a aduce pace inimilor noastre. La fel ca şi Ioan noi trebuie să ni-L imaginăm pe Isus stând înaintea noastră, ţinând cheile vieţii şi ale morţii şi asigurându-ne: „Nu te teme. Eu ţin toate cheile.” Care trebuie să fie răspunsul nostru? La fel ca şi Iov, noi trebuie să spunem cu credinţă: „Domnul a dat, şi Domnul a luat, - binecuvântat fie Numele Domnului!” (Iov 1:21).