MINCIUNILE VRAJMASULUI

In momentele noastre de incercare si ispite, satan vine la noi cu minciuni: “Esti incercuit acum si nu-i chip sa iesi. Slujitori mai mari decat tine si au cedat in imprejurari mai putin grele ca asta. Acum e randul tau sa te duci la fund. Esti un ratat, altfel n-ai trece prin asta. Nu e in regula cu tine si Dzeu e adanc nemultumit.”

In mijlocul necazului sau, Ezechia si-a dat seama de neputinta sa. Imparatul a realizat ca n-avea puterea sa opreasca vocile racnind la el, mesajele de descurajare, amenintarile si minciunile. Stia ca nu poate scapa din aceasta batalie, asa ca a cautat ajutorul Domnului. Si Dzeu a raspuns trimitand pe profetul Isaia la Ezechia cu acest mesaj: “Domnul a auzit plansetul tau. Acum, spune-i satanei de la poarta ta “Tu esti cel ce se va duce la fund. Cum ai venit, asa o sa pleci.”

Ezechia aproape cazuse in plasa vrajmasului. Adevarul este ca, daca nu stam fermi in fata minciunilor lui satan – daca, la vreme de criza, nu ne indreptam spre rugaciune si credinta, daca nu sorbim tarie din promisiunile lui Dzeu de eliberare - diavolul se va napusti asupra credintei noastre sovaitoare si isi va intensifica atacurile.

Ezechia a prins curaj din cuvantul pe care l-a primit si a putut sa-i raspunda lui Sanherib fara sovaiala: “Diavol de rege, nu pe mine m-ai batjocorit, ci pe Dzeu insusi. Domnul meu ma va scapa. Dar pentru ca L-ai batjocorit pe El, o sa infrunti mania Lui!”

Biblia ne spune ca Dzeu l-a scapat pe Ezechia si regatul Iuda in mod supranatural chiar in noaptea aceea: “În noaptea aceea, a ieşit îngerul Domnului, şi a ucis în tabăra Asirienilor o sută optzeci şi cinci de mii de oameni. Şi când s-au sculat dimineaţa, iată că toţi erau nişte trupuri moarte” (2 Imparati, 19:35).

Credinciosii de astazi nu se bazeaza doar pe o promisiune ci si pe sangele varsat al lui Isus Christos. Si prin sangele acesta avem biruinta asupra fiecarui pacat, ispita si batalie cu care ne vom confrunta vreodata. Poate ai primit vreo scrisoare de la diavol de curand. Te intreb: Crezi ca Dumnezeu poate sa prevada dinainte fiecare incercare a ta? Fiecare pas nesabuit al tau? Fiecare indoiala si teama? Daca e asa, atunci ai inaintea ta exemplul lui David, care s-a rugat astfel: “Când strigă un nenorocit, Domnul aude, şi-l scapă din toate necazurile lui” (Psalmii, 34:6). Vei face si tu asemenea lui?