Dumnezeu foloseste oamenii

Dumnezeu foloseste oamenii spre inviorarea altor oameni. El iubeste atat de mult acest fel de lucrare incat a miscat pe profetul Maleahi spre a vorbi de ea ca de lucrarea de care este cea mai mare nevoie in ultimile zile. Maleahi descrie cum, in zilele sale, oamenii lui Dumnezeu se intareau, stand de vorba ca de la om-la om si zidindu-se unii pe altii . “Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta, şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul, şi cinstesc Numele Lui”. (Maleahi 3:16)

Cand s-a intamplat aceasta, mai precis? Cuvintele lui Maleahi au venit in niste vremuri extrem de pacatoase, rele si fara de Dumnezeu, cand “devoratorul” a distrus multa roada in tara. Oamenii lui Dumnezeu slabisera si incepusera sa se indoiasca de faptul ca se merita sa umble cu Domnul. Se gandeau: “Ni s-a spus ca se merita sa servesti pe Domnul, sa asculti Cuvantul Lui si sa porti sarciniile Lui. Dar cand ne uitam imprejur la cei mandri si la cei ce fac compromisuri, tocmai ei sunt aceia care par a fi fericiti. Le merge bine, traiesc fara griji, se bucura de viata din plin”.

Duhul Sfant a inceput sa lucreze in Israel, si curand teama de Domnul a venit peste un popor flamand de Dumnezeu. Curand toata lumea din Israel, tanar si batran, vesteau, vorbeau despre lucrarile lui Dumnezeu, unul catre altul, gura catre gura.. Insuflati de Duhul, oamenii incepeau sa se deschida unul catre altul, zidindu-se, intarindu-se si consoland pe cei din jurul lor.

Sunt convins ca, referitor la aceasta lucrare, cuvantul lui Maleahi este o imagine in oglinda a zilei de astazi. El ne-a daruit o imagine a revarsarii Duhului Sfant in zilele din urma, cand oamenii lui Dumnezeu se opresc din a mai barfi, si din a se plange, si in loc de asta, vestesc cuvinte de inviorare. Se intampla la telefon, in scrisori, prin e-mail, sau fata-in-fata. Iar Dumnezeu e asa de bucuros de aceasta lucrare, ni se spune ca noteaza totul. Fiecare vorba buna, fiecare telefon dat, fiecare scrisoare trimisa, fiecare efort spre a consola pe cel cazut in instristare, amarat, este scris intr-o “carte de aducere aminte”. Iar Bilbia spune ca fiecare din noi ale carui fapte sunt scrise acolo, vom fi de mare pret pentru El: "Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, Îmi vor fi o comoară deosebită, în ziua pe care o pregătesc Eu.” (Maleahi 3:17).

Fii un Tit pentru cineva amarat, intristat in duh. Roaga-te sa ai duhul lui Onisifor, care-i cauta pe cei cu inima zdrobita spre a-i aduce la vindecare. Gandeste-te la asta: Ti s-a dat toata puterea din ceruri sa inviorezi un credincios care sufera, cineva care are nevoie de mangaierea pe care Dumnezeu ti-a dat-o in mod unic, tie si numai tie. Da, sunt acolo oameni care au nevoie de tine si Domnul urmareste ca, asa cum tu ai fost mangaiat altadata, sa mangai si tu pe altii, sa le-aduci inviorare. Suna-l pe acel cineva chiar astazi si spune-i: “Fratele meu, sora mea, vreau sa ma rog pentru tine si sa te incurajez. Am un cuvant de imbarbatare pt tine”.