DUMNEZEU IUBESTE BISERICA

Adevarata biserica lui Isus Cristos este lumina ochilor Lui. Si totusi inca de la inceput, biserica Lui a experimentat perioade de apostazie si falsi invatatori. Bisericile primare – acele entitati apostolice fondate de Pavel si ucenicii sai – au beneficiat din plin de invatatura lui Dumnezeu propovaduita lor. Nimic “de folos cresterii si statorniciei” nu le-a fost tinut ascuns celor ce l-au urmat pe Cristos. Lor li s-a dat invatatura adevarata, nu doar prin cuvint ci si demostrandu-li-se puterea Duhului Sfant.

Pavel l-a avertizat pe Timotei ca va veni vremea cand unii din oamenii lui Dumnezeu “nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor. Îşi vor întoarce urechea de la adevăr, şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite” (2 Timotei 4:3-4).


Istoria ne arata ca aceasta s-a intamplat intocmai dupa cum prevazuse Pavel. Dupa ce apostolii au murit - si generatia care a beneficiat de invatatura lor a trecut si ea – o conspiratie de erori condamnabile au inundat biserica. Credinciosii au fost ademeniti de invataturi straine, iar stiinta si filozofia au erodat adevarul evangheliei lui Dumnezeu.


Sa luam aminte la ce ne spune Pavel despre puritatea bisericii lui Cristos: “Cristos... a iubit Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără zbârcitură... ci sfântă şi fără prihană” (Efeseni, 5:25-27).


Marea grija a lui Dumnezeu nu este biserica aflata in apostazie. Caci nici chiar apostazia nu va putea ucide sau distruge biserica lui Dumnezeu. In ciuda acestor probleme, Dumnezeu are totul sub control, si aceasta biserica ascunsa, tainica, invizibila, biruitoare nu moare. Ci mai degraba suvoiul, râul de Duh Sfant se varsa in “marea moarta” de biserici apostate, dand pe fatza faradelegea si “caldiceala”. Iar aceasta produce viata noua, renastere.


Poate ca nu vor fi decat o ramasita cei care se vor intoarce din bisericile moarte, din bisericile fara de viata. Si totusi Isus a spus: “Ogoarele sunt gata de recolta. Si inca mai este vreme pentru lucratori sa mearga in lucrare” (mai sunt inca suflete de salvat). Nicaieri in Biblie nu spune ca Duhul Sfant a parasit scena, lasand in urma-i o recolta ofilita, arsa. Duhul lui Dumnezeu e inca la lucru, mustrand, curtand, atragandu-i la Christos pe cei pierduti, inclusiv pe aceia aflati in apostazie.


Norul de martori ceresti ne-ar spune sa nu cautam sa judecam, sa nu ne concentram asupra “ţinutului frâielor“. Este inca ziua Duhului Sfant, ce asteapta sa umple fiecare vas dornic!

Dumnezeu inca iubeste biserica Sa, in ciuda zbarciturilor!