DOMNUL SA-TI FIE DESFATAREA

Pacea si multumirea noastra depind intotdeauna de cat de mult ne lasam in bratul Domnului, indiferent de circumstante. Psalmistul spune: “Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima: (Psalm 37:4).

Daca te-ai predat pe deplin in bratul Domnului, atunci poti sa rabzi orice, toate greutatile, toate incercarile. Dorinta Tatalui Tau este sa poti sa desfasori activitatea ta zilnica fara teama sau neliniste, increzandu-te total in bratul Sau. Iar faptul ca tu te-ai abandonat complet in mana Sa, are un efect foarte practic in viata ta. Cu cat esti mai pe deplin predat in grija Lui, cu atat te vor afecta mai putin cele ce se intampla in jurul tau.

Daca te-ai predat cu totul in bratul Sau, nu vei incerca sa afli in mod constant care este urmatorul pas. Nici nu te vei teme de vestile infricosatoare ce vor zbura pe langa tine. Nu vei fi coplesit de griji pentru zilele ce vor urma pentru ca ti-ai incredintat viata, familia si viitorul in mana iubitoare si sigura a Domnului.

Oare cat de ingrijorate crezi ca sunt oile, cand il urmeaza pe pastorul lor? Nu sunt ingrijorate chiar deloc, pentru ca se incred total in cel ce le pastoreste. Tot astfel, noi suntem oile Domnului, care e minunatul nostru Pastor. Asa ca, de ce am fi noi vreodata ingrijorati, nelinistiti sau alarmati cu privire la viata noastra sau viitorul nostru? El stie perfect cum sa protejeze si sa aiba grija de turma Lui pentru ca ne pastoreste cu dragoste!

Chiar in propria-mi viata, a trebuit sa invat sa incredintez lui Dumnezeu problemele si grijile mele, una cate una, rand pe rand. Sa ne gandim la acest aspect: Cum pot spune ca ma incred cu totul in Dumnezeu, daca nu am dovedit ca ma pot increde in El cu un lucru macar? Sa spun asa, doar cuvintele “Ma incred in Domnul pe de-a-ntregul” nu este suficient. Trebuie sa fac dovada acestui lucru in viata mea, mereu si mereu, tot timpul, sub multe aspecte, si in lucrurile de zi cu zi.

Cati nu au spus in jurul nostru: “Ma predau, ma incredintez, ma incred” doar dupa ce au realizat ca nu era nici un alt chip de scapare din situatia lor. Adevarata incredintare cu totul, adevarata predare completa, in felul in care ii place lui Dumnezeu, este facuta de buna voie si cu deplin consimtamant, inainte de a ajunge la capatul puterilor noastre. Trebuie sa lucram in deplin acord cu Domnul, asa cum a lucrat Avram, predand viata lui in mainile lui Dumnezeu, ca atunci cand predai un cec in alb, si ai deplina incredere ce si cum Domnul va scrie in cec.