ÎMBRĂCAT CU PUTERE - Gary Wilkerson

Scriptura ne arată patru feluri în care Duhul Sfânt se mișcă în viețile noastre. Prima, așa cum ne spune Isus, nimeni nu ajunge să îl cunoască decât dacă sunt născuți din Duhul. De aceea, Duhul lui Dumnezeu locuiește în fiecare creștin. În al doilea rând, suntem chemați să stăruim în Duhul, să rămânem într-o relație intimă cu El în rugăciune. În al treilea rând, noi trebuie să fim în mod continuu umpluți cu Duhul, adăpându-ne mereu din izvorul Lui de apă vie. Nici una din aceste afirmații nu înseamnă că Duhul ne părăsește, ci, mai degrabă, că noi avem o parte de jucat în relația noastră cu El.
În ultimul rând, există o revărsare a Duhului care ne umple cu putere, ceva care este dincolo abilitatea noastră de genera. Poate te întrebi: „Dacă sunt născut din Duhul, iar Duhul rămâne în mine, și eu în mod continuu beau din Duhul de ce aș avea nevoie ca Duhul să fie turnat peste mine?” Pentru că ne ajută să înțelegem nevoia noastră de Dumnezeu. Noi nu am putea niciodată realiza lucrările împărăției Sale în puterea și zelul nostru. Trebuie să vină de la El.
Uneori noi, în Biserică, înțelegem acest lucru complet invers. Credem că Dumnezeu alege acea persoană înflăcărată, acea persoană care îi va face pe toți ceilalți să fie zeloși pentru Dumnezeu. Însă Domnul nu caută o inimă înflăcărată, El caută o inimă înfometată — una pe care El poate să o umple cu gândul, inima și Duhul Lui însuși. Aceasta înseamnă că și cel mai umil dintre noi îndeplinește condițiile.
Observați cuvântul pe care Isus îl folosește pentru a descrie revărsarea Duhului: „rămâneți în cetate până veți fi îmbrăcați cu putere de sus”(Luca 24:49). Aceasta sugerează o mișcare exterioară a Duhului în viața noastră, ceva care vine din afara noastră. Toate celelalte mișcări ale Duhului în noi sunt interne — a fi născut din nou, stăruința, adăparea noastră din El. Dar aceasta este o acțiune pe care Dumnezeu o face pentru noi. Depindem de El pentru a ne-o aduce.