FAPTELE TALE BUNE NU TE VOR MÂNTUI

Isus a fost înviat din morți ca singura noastră neprihănire — singura noastră modalitate pentru a fi pe placul lui Dumnezeu.
Tatăl a mărturisit despre Isus: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea” (Matei 2:17).
Apostolul Pavel ne reamintește mereu și mereu acest adevăr peste tot în epistolele sale, învățând că doar Hristos este neprihănirea noastră în ochii lui Dumnezeu.
„Dar acum s-a arătat o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea şi Prorocii –  şi anume neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credinţa în Isus Hristos, pentru toţi şi peste toţi cei ce cred în El. Nu este nicio deosebire. Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus” (Romani 3:21-24).
Apostolul ne spune aici: „Propria mea neprihănire este prin lege, dar neprihănirea care este din Hristos vine pe baza credinței.”
Putem să dăruim săracilor și celor în nevoie, putem fi amabili, putem avea numai gânduri bune și onorabile. Și putem să ne convingem că aceste fapte bune vor ajuta la mântuirea noastră în Ziua Judecății. Nicidecum! Chiar dacă aș fi trăit ani de-a rândul fără a încălca în faptă și în gând Cuvântul lui Dumnezeu, nu mi-ar fi de nici un folos. „El ne-a mântuit nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui” (Tit 3:5).
Nu spun nimic din toate acestea în mod ușuratic. Pentru orice om este devastator să audă: „Faptele tale nu te vor salva.” Cu adevărat, noi nu putem convinge pe nimeni cu privire la aceasta. Asemenea convingere necesită un miracol al milei lui Dumnezeu iar aceasta este o lucrare care trebuie realizată de Duhul Sfânt.