CREDINȚĂ DE NEZDRUNCINAT

Să nu vă părăsiți dar încrederea voastră, pe are o așteptă o mare răsplătire!”(Evrei 10:35). Dacă tu ești creștin, te găsești într-un război cumplit. De fapt, tu ești într-o luptă pe viață și pe moarte pentru credința ta. Satan este decis să ruineze și să distrugă credința tuturor aleșilor lui Dumnezeu. Iar cu cât va fi mai plină de putere credința ta, cu atât mai mari vor fi atacurile lui împotriva acesteia.
Vedeți voi, credința de nezdruncinat în Domnul face ca tot iadul să se dezlănțuie. Nimic nu prezintă o amenințare mai mare pentru împărăția Satanei decât un creștin care este neclintit în credință. De ce? Pentru că prin credință și prin puterea declanșată prin ea, împărăția Satanei este subjugată.  Prin credință ia naștere neprihănirea și sunt stinse focurile demonice. Sunt primite promisiunile lui Dumnezeu și gurile leilor sunt închise.
Apostolul Petru a avut un atac groaznic împotriva credinței lui. Încrederea lui în Isus a înfuriat iadul atât de tare că Satan a cerut permisiunea să-l cearnă pentru a vedea dacă va rămânea în picioare. „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta și, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi.” (Luca 22:31-32).
Dumnezeu ne-a dat o armă puternică pentru a o folosi împotriva atacurilor lui Satan asupra credinței noastre. Noi nu trebuie să încercăm să ne explicăm totul. Mai degrabă, noi trebuie să ne îndreptăm ochii spre „nor[ul] așa de mare de martori” care este deja în glorie, care a reușit să ajungă acolo cu credința intactă (Evrei 12:1).
Ce priveliște! Acest verset înfățișează o armată de sfinți victorioși din fiecare epocă, privindu-ne cu atenție precum o mulțime aflată în tribune. Aceștia poartă cununi ale neprihănirii și ne încurajează de-a lungul cursei noastre fluturând ramuri de palmieri: „Aleargă cu răbdare! Noi am luptat până la moarte și nu am căzut. Dumnezeu ne-a păzit și credința noastră a biruit. Adevărul aduce roade: am câștigat! Noi suntem biruitori. Așadar, nu te opri. Poți birui în vremuri grele.”