DOAR CREDE!

Sunt uimit de răspunsul iubitor al Domnului nostru la mâhnire. După cum citesc în Biblie, văd că nimic nu stârnește inima lui Dumnezeu mai mult decât sufletul care este copleșit de mâhnire.
Mâhnirea este definită ca fiind „o durere adâncă” sau „tristețe cauzată de o suferință extremă”. Isaia ne spune că Domnul însuși era obișnuit cu această emoție cât se poate de chinuitoare: „Disprețuit și părăsit de oameni, Om al durerii și obișnuit cu suferința”(Isaia 53:3).
Vedem un puternic exemplu în răspunsul iubitor al lui Dumnezeu la durere în Marcu 5, unde citim despre întâlnirea lui Isus cu Iair, un fruntaș al sinagogii.
Ca lider de sinagogă în Capernaum, Iair făcea parte dintr-un sistem religios care îl respinsese pe Isus. Nu cunoaștem ce credea Iair personal despre Hristos, dar știm că el a fost martorul puterii Sale vindecătoare. Cel mai probabil că aici, în sinagoga lui Iair, Hristos a vindecat pe un om cu mâna uscată. Și Iair a fost probabil în mulțime când Isus a scos duhuri rele și le-a auzit strigând: „Tu ești Fiul lui Dumnezeu” (Marcu 3: 11).
Vedem astfel că suferința a venit la ușa acestui lider. Fiica lui de doisprezece ani zăcea în pat, bolnavă „trage să moară” (Marcu 5:23).
Doar această durere profundă l-a adus pe Iair la Isus. Realitatea este că noi slujim un Mântuitor care răspunde iubitor fiecăreia dintre durerile, rănile și suferințele noastre. Cu toții am făcut ce a făcut Iair. În trecutul nostru L-am uitat pe Domnul, L-am neglijat, poate chiar L-am respins. Totuși întrebarea de care se preocupă cel mai mult Dumnezeul nostru este aceasta: Unde te găsești în relația cu Mine chiar acum? În durerea ta de față, vei chema tu Numele Meu?”
Drag sfânt, Isus este prezent cu tine în bătălia ta. Poți să înaintezi cu perseverență și să Îl atingi și să experimentezi puterea vindecătoare a învierii lui Hristos, tocmai cum a făcut Iair. El merge alături de tine prin tot ce treci tu și are un plan de a te scoate din moarte la viață. Nu te teme — crede numai!