UN NOR DE MARTORI

Evrei 12:1 ne spune că lumea este înconjurată de un nor de martori care sunt cu Cristos în slavă. Ce are de spus lumii de azi această mulţime de martori cereşti? Noi trăim într-o generaţie care este cu mult mai depravată decât cea din timpul lui Noe. Ce pot spune aceşti martori unei rase umane a căror păcate le depăşesc chiar şi pe cele ale Sodomei?


Zilele în care trăim sunt zile ale unei mari prosperităţi. Economia noastră a fost binecuvântată, totuşi, societatea noastră a devenit aşa de imorală, de violentă şi împotriva lui Dumnezeu, încât chiar şi cei din lumea seculară se plâng de faptul că am decăzut aşa de tare. Creştinii de pretutindeni se întreabă de ce Dumnezeu întârzie cu judecata asupra unei societăţi aşa de depravate.


Noi, cei care Îl iubim pe Cristos, s-ar putea să nu înţelegem de ce un rău aşa de mare este permis să continue. Dar norul de martori cereşti înţelege. Ei nu pun la îndoială îndurarea şi răbdarea pe care le-a arătat Dumnezeu.


Apostolul Pavel se află printre martorii din acel nor şi el este martor al dragostei nelimitate a lui Dumnezeu chiar şi pentru cei „din fruntea păcătoşilor.” Viaţa şi scrierile lui Pavel ne spun că el a blestemat numele lui Cristos. El a fost un terorist, urmărind oamenii lui Dumnezeu şi târându-i în închisoare sau la moarte. Pavel ne-ar spune că Dumnezeu este răbdător cu această generaţie din prezent, deoarece sunt mulţi care sunt la fel cum a fost şi el, oameni care păcătuiesc în ignoranţă.


Apostolul Petru face parte şi el din martorii din acel nor şi el, de asemenea, înţelege de ce Dumnezeu este aşa de răbdător. Viaţa şi scrierile lui Petru ne reamintesc că el a înjurat la adresa lui Isus, jurând că niciodată nu-L cunoscuse. Dumnezeu îşi reţine judecata, deoarece sunt încă mulţimi care continuă să-L înjure şi să-L nege, aşa cum a făcut-o Petru. Domnul nu va renunţa la ei aşa cum El niciodată nu a renunţat la Petru. Mai sunt încă mulţi ca şi el pentru care Cristos mai continuă să se roage.


În timp ce mă gândesc la acest nor de martori, văd feţele foştilor dependenţi de droguri şi alcool, ale foştilor prostituate şi homosexuali, ale foştilor gangsteri şi bandiţi, ale foştilor ucigaşi şi ale celor care îşi băteau soţiile, ale foştilor infideli sau dependenţi de pornografie – mulţimi la care societatea renunţase. Ei toţi s-au pocăit şi au murit în mâinile lui Isus, iar acum sunt martori ai îndurării şi răbdării unui Tată iubitor.


Eu cred că toţi aceştia ar spune, într-o singură mărturie unită, că Isus nu i-a judecat înainte ca ei să primească îndurarea Sa. Dumnezeu continuă să iubească această lume înnebunită şi imorală. Fie ca El să ne ajute să-i iubim pe cei pierduţi aşa cum El îi iubeşte. Şi fie ca noi să ne rugăm pentru dragoste şi răbdare pe care El le arată acestei lumi chiar în acest moment.