CE PACE UIMITOARE!

Isus nu ne da doar un singur motiv pentru care avem nevoie de pacea Sa. Christos spune ucenicilor Sai in Ioan 14:30 “Vine stăpânitorul lumii acesteia”. Care era contextul declaratiei Sale? Tocmai le spusese celor doisprezece: “Nu voi mai vorbi mult cu voi” (14:30). Apoi le-a explicat de ce “Căci vine stăpânitorul lumii acesteia”.


Isus stia ca Satan era la lucru chiar in clipa aceea. Diavolul il trecuse deja pe lista pe Iuda ca avand sa-L tradeze pe Domnul. Si Hristos stia ca ierarhia religioasa din Ierusalim fusese imputernicita de catre capeteniile iadului. Stia si ca, inspirata de diavol, multimea avea sa vina in curand sa-L prinda. Atunci le-a spus Isus ucenicilor: “Cel rau, satan, vine! Asa ca nu voi mai vorbi mult cu voi”.


Isus stia ca avea nevoie de timp (petrecut) impreuna cu Tatal spre a Se pregati pentru conflictul ce avea sa vina. Avea sa fie dat in mainile celor rai, intocmai dupa cum spusese. Si stia ca satan facea tot ce-i statea in putinta sa-I zdruncine pacea. Diavolul avea sa-L hartuiasca si sa incerce sa-L descurajeze, totul in stradania de a distruge credinta Domnului Christos in Tatal - orice numai sa iL faca sa evite Crucea.


Poate ca esti in necaz si te gandesti “S-a sfarsit. N-o sa reusesc, n-o s-o pot scoate la capat”. Dar Isus spune “Stiu prin ce treci. Vino si adapa-te, bea din pacea Mea”.


Poate chiar acum treci prin cea mai grea perioada cu care te-ai confruntat vreodata. Poate viata ta e intr-un asa zbucium ca situatia pare fara nici o speranta. Iti pare ca nu e chip sa iesi si-n orice directie ai vrea s-apuci nu te alegi decat cu si mai mult stres, confuzie si epuizare.


Nu conteaza prin ce treci. Viata ta poate parea ca a fost lovita de furtuna. Poate treci prin incercari ce-i fac pe altii sa te priveasca asa ca pe un Iov al zilelor noastre.


Oamenii vor arata cu degetul spre tine si vor zice: “Toate-i merg complet anapoda! Si totusi e hotarat sa se increada in Cuvantul lui Dumnezeu, fie ca va trai, fie ca va muri. Cum de poate oare? Cum de reuseste sa continue? Trebuia sa se lase pagubas(a) demult. Si totusi, nu s-a lasat. Si prin toate acestea, n-a compromis nimic din ceea ce crede. Ce pace nemaipomenita, uimitoare! Intrece orice pricepere.”