SECRETUL PREZENTEI LUI DUMNEZEU

In Psalmul 31, David ne prezintã expresia “la adăpostul Feţei Tale". El scrie: “O, cât de mare este bunătatea Ta, pe care o păstrezi pentru cei ce se tem de Tine, şi pe care o arăţi celor ce se încred în Tine, în faţa fiilor oamenilor! Tu îi ascunzi, la adăpostul Feţei Tale, de cei ce-i prigonesc, îi ocroteşti în cortul Tău de limbile care-i clevetesc” (Psalmul 31:19-20).

David spune ceva foarte profund aici: "Toatã adevãrata tãrie ne vine din apropierea de Dumnezeu. Mãsura tãriei noastre este proportionalã cu apropierea noastrã de El!" Mai simplu spus, cu cât ne tinem mai aproape de Isus, cu atât vom fi mai puternici. Si toatã taria de care vom avea vreodatã nevoie va veni numai din viata noastrã intimã de rugãciune. Doar sã ne tinem aproape de Hristos, si El se va apropia de noi, dându-ne zilnic o portie proaspãtã de tãrie. Acesta este secretul prezentei Sale!

In Vechiul Testament, prezenta Domnului era asociatã cu Chivotul. Israel credea cã oriunde era Chivotul, era si prezenta lui Dumnezeu. Si astfel, oriunde cãlãtorea poporul, luau Chivotul cu ei. Vedem un exemplu al acestei încredintãri cu privire la prezenta Domnului la un loc cu Chivotul, în 1 Samuel 4.

Diavolul se teme grozav de prezenta Domnului în vietile noastre. El tremurã numai la gândul apropierii credinciosului de Hristos. Asa cã, atunci când hoardele sale demonice te vãd pe genunchi zilnic, în prezenta Tatãlui tãu ceresc, tot iadul zbiarã: "Dumnezeu este cu acest credincios. Acesta are prezenta divinã. Ce putem sã facem împotriva unuia ca acesta?"

Iatã de ce satan va face tot ce-i stã in putere spre a te fura de prezenta Domnului în viata ta. Iatã de ce vrea el sã-ti târascã sufletul jos, în mlastina fricii si a nesigurantei. Te vrea secãtuit de toatã forta, tãria! Va folosi tot ce poate, chiar si lucrurile "bune", spre a te împiedica sã petreci timp singur cu Isus. El stie cã timpul petrecut de tine cu Hristos te poate face biruitor peste temerile si nelinistile acestor vremuri!

Cuvântul lui Dumnezeu ne spune cã ne putem ruga fãrã încetare. Aceasta este rugãciunea nevorbitã, (fãcutã în gând) în orice loc, în orice moment. Am ajuns la concluzia cã rugãciunile mele cele mai importante sunt acele soapte de multumire spuse în linistite, pe care le aduc eu Lui, de-a lungul întregii zile. Aceasta mã face pe mine sã constientizez, sã simt prezenta Sa.