FĂRĂ PUTERE - Jim Cymbala

Îmi place mult să privesc clădirile din Manhattan, mai ales în timpul nopții când toate luminile sunt pornite. Este o priveliște uimitoare să vezi toate acele clădiri pline de oameni, activități și idei în slujba muncii și să știi că ceea ce se pune la cale acolo nu va afecta doar orașul New York, ci întreaga lume. Cu toate acestea, indiferent cât de mare ar fi puterea de influență a orașului New York și a oamenilor care locuiesc acolo, dacă iei toată energia electrică ― ceea ce se întâmplă ocazional când are loc o pană de curent ― toată chestia asta se stinge. Clădirile pentru birouri devin inutile, activitățile încetează, ideile mor în întuneric. Fără putere, tot potențialul este irosit.
Același lucru este adevărat și în legătură cu credincioșii. Dacă nu avem acces la putere spirituală, cum vom putea noi îndeplini ce este nevoie de făcut? Putere să învingem păcatul. Putere să învingem dușmanii spirituali care ne atacă. Putere să îndurăm greutăți și suferințe. Putere să vorbim. Putere să ne rugăm. Putere să fim martori. Oare nu este aceasta cea mai mare nevoie din ziua de azi, aceea de a avea mai multă putere spirituală?
Este interesant că ultimele cuvinte ale lui Isus cel înviat înainte de înălțarea Lui, au fost în legătură cu puterea spirituală: „ Şi iată că voi trimite peste voi făgăduinţa Tatălui Meu, dar rămâneţi în cetate până veţi fi îmbrăcaţi cu putere de sus.” (Luca 24:49). Era ca și Isus s-a uitat de-a lungul culoarelor timpului și a cunoscut că având chiar mesajul corect al evangheliei nu va fi destul. Noi vom fi avut atât de multe obstacole de înfruntat din partea întăriturilor satanice încât nu vom fi niciodată în stare să evanghelizăm lumea în mod eficient fără puterea pe care numai Duhul poate să o împartă.
Jim Cymbala a început biserica Brooklyn Tabernacle cum mai puțin de douăzeci de membri într-o clădire mică, dărăpănată dintr-o zonă dificilă a orașului. Născut în Brooklyn, el este prieten de multă vreme atât cu David cât și cu Gary Wilkerson.