SUFERINȚE CARE VINDECĂ

Am citit multe biografii ale misionarilor, variind de la perioada contemporană până în vremurile străvechi. Ai crede că acești oameni prețioși, atât de folosiți de Dumnezeu, ar avea istorisiri despre o constantă dragoste, putere și bucurie. Nicidecum. Poveștile lor sunt marcate de dureri sufletești, descurajări, chiar trădări — povești nu de aventură ci de lacrimi.
Dacă suntem cu adevărat dornici de a cunoaște forțele care produc un caracter evlavios, trebuie să mergem în Grădina Ghetsimani, la Isus, exemplul nostru. Toate forțele care l-au înfruntat pe Iov au fost prezente acolo în Ghetsimani, aliniate împotriva lui Hristos. Tot așa, aprigul ispititor care urmărea inima lui David pe acoperiș este același ispititor care L-a urmărit pe Isus pe streașina templului pentru a-L distruge. Toate forțele de hărțuire care au chinuit sufletul lui Petru au fost și în Ghetsimani, războindu-se cu Mântuitorul nostru.
La fiecare bărbat sau femeie a lui Dumnezeu va veni cupa durerii. Întreaga misiune a lui Isus a fost aceea de a face voia lui Dumnezeu. Cu adevărat, timp de trei ani tot ceea ce a făcut Isus a arătat spre Golgota. Acum, la Ghetsimani, El a strigat de fapt: „Oh, Dumnezeule, dacă este cu putință cumva, despovărează-Mă de această povară. Este prea grea pentru Mine. Aș dori mai degrabă să o las să treacă de la mine.”
Nu știu care poate fi cupa ta de durere. Unii creștini s-au rugat ani de-a rândul să fie eliberați de cupa lor de durere. Să nu interpretați greșit, eu cred în vindecare. Însă, eu cred și în suferințe vindecătoare. David a mărturisit, „Înainte să fiu smerit, eu rătăceam; dar acum păzesc Cuvântul Tău” (Psalmul 119:67).
Nu putem să ne permitem să credem că fiecare durere sau încercare este un atac din partea diavolului. Nici nu putem crede că aceste încercări înseamnă că avem păcat în viața noastră și că Dumnezeu ne judecă. David ne spune altceva. Dacă nu ar fi fost îndurerat, el nu ar fi căutat pe Domnul.