ADEVĂRATA PUTERE

Ca popor al lui Dumnezeu, nu putem avansa către plinătatea în Hristos dacă noi nu ne separăm tot mai mult de duhul lumii acesteia. Dacă noi nu vom fi tot mai mult cu o mentalitate cerească și tot mai puțin legați de plăcerile lumești care ne înconjoară, vom fi secătuiți de bucuria mântuirii noastre. Adevărul trist este că mulți creștini nu pot să se bucure de mântuirea lor deoarece ei neglijează ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu. Ascultarea de Cuvântul Lui este locul de unde pornește bucuria și binecuvântarea!
Israel nu a dorit să piardă gloriosul duh de bucurie așa că s-a adunat din nou pentru a asculta de Dumnezeu cu privire la acest subiect: „Cei ce erau din neamul lui Israel, despărțindu-se de toți străinii, au venit și și-au mărturisit păcatele lor” (Neemia 9:2).
Circumstanțele și încercările lui Israel nu s-au schimbat — Dumnezeu i-a schimbat pe ei. Neemia a reamintit Israelului plin de bucurie despre cum Dumnezeu a îngrijit de părinții lor în pustie. Domnul turnase felurite îndurări peste ei. El îi învățase prin Duhul Său și îi călăuzise cu ajutorul norului și stâlpului de foc. El îngrijise în mod supranatural de ei cu mană și apă. Și, în mod miraculos, El nu a lăsat ca încălțămintea și îmbrăcămintea să li se învechească (vezi Neemia 9: 19-21).
Tot așa astăzi, Dumnezeu a promis să toarne aceleași îndurări peste poporul Său. În mijlocul suferințelor noastre, noi trebuie să mergem în liniște la Cuvântul lui Dumnezeu și să ne rugăm ca Duhul Sfânt să îl scrie în inimile noastre. În acest fel vom începe a intra în odihna și pacea Sa.
Cum ne vom menține bucuria Domnului? Facem acest lucru în același mod cum am obținut bucuria Sa de la început: iubim, onorăm și flămânzim după Cuvântul Său. Și umblăm mereu în ascultare prin puterea Duhului Sfânt. Numai bucuria Domnului ne alimentează cu adevărata putere!