RĂMÂNEȚI ÎN CURSĂ!

Încercările tale care nu mai contenesc pot implica dureri fizice, lipsa serviciului, copii care se răzvrătesc, prieteni necredincioși, extenuare mentală, tumult sau durere. Satan îți va șopti așa cum a făcut și lui Iov: „Cel neprihănit nu va suferi. Dacă Dumnezeu te-a auzit — dacă El te-a salvat și promisiunile Lui sunt adevărate — ar fi trebuit să fii salvat imediat. Unde este Dumnezeul tău? Asta e ceea ce îți aduce credința?”
Preaiubiților, nu vă părăsiți credința voastră! Satan este un mincinos. Voi aveți de îndurat greutăți din cauză că Dumnezeu vă iubește, din cauză că Lui îi pasă de tine. Gândiți-vă la aceasta: ați cerut Domnului să vă facă mai asemănători cu El. Numai El cunoaște ce va cere acest proces. El cunoaște suferințele voastre, și nu va permite să fiți distruși de ele. De fapt, El știe exact momentul când să facă o cale de scăpare pentru tine. El nu va acționa până la acel moment pregătit, și  „împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13).
Fiți încredințați, Dumnezeu deține totul sub control. Durerea, boala care nu se mai termină, rugăciunile care par a nu fi răspunse — El cunoaște totul despre ele. Și El știe de ce nu a ridicat încercarea voastră până acum. Așa cum s-a întâmplat cu Pavel, El a folosit acel „spin în carne” pentru a lucra spre binecuvântarea voastră. Pe de altă parte, exact lucrul pe care îl doriți atât de mult — răspunsul care credeți că este atât de necesar — ar putea fi ceva ce Dumnezeu știe că nu e cel mai bun pentru voi. Dacă în ultimă instanță, El spune „Nu”, știți că El vă păzește sufletul și vă răspunde într-un mod mult mai bun.
Prin toate acestea, marele nor de martori vă îndeamnă, „Continuă să duceți lupta cu credință. Rămâneți în cursă!”
Observați acest cuvânt puternic din partea autorului epistolei către Evrei: „Să nu vă părăsiți dar încrederea voastră, pe care o așteaptă o mare răsplătire! Căci aveți nevoie de răbdare, ca după ce ați împlinit voia lui Dumnezeu, să puteți căpăta ce v-a fost făgăduit. Încă puțină, foarte puțină vreme, și Cel ce vine va veni, și nu va zăbovi” (Evrei 10: 35-37).