„NIMENI NU STĂLUCEȘTE AICI!”

Chiar dacă organizația noastră folosește metode moderne, high-tech,  nu primim direcționarea noastră de la aceste „resurse de lucrare”. Noi petrecem timp pe genunchi, căutându-l pe Domnul pentru direcția din fiecare arie a slujirii.
Astăzi, „experții” au preluat controlul asupra frâielor bisericii. Păcatul este privit prin termeni psihologici și poartă numele de boală. Profeții sfințeniei au fost înlocuiți de psihologi și asistenți sociali debitând jargonul de ultimă oră, iar altarele au fost înlocuite de camere de consiliere. Isus este detronat iar Freud este înălțat.
Mulți ani în urmă Dumnezeu m-a chemat să încep o lucrare cu dependenții de droguri și alcoolicii. Fără nici un ban sau cărți despre cum să începem — doar dependența noastră totală de Duhul Sfânt — am atârnat un semn pe perete în biroul nostru pe care scria: „NIMENI NU STRĂLUCEȘTE AICI – DOAR DUHUL SFÂNT!” În timpul slujbelor de capelă, noi ne rugam: „Doamne, ajutorul nostru nu este în psihologie, ci în Duhul Sfânt. Nu putem lucra la cap dacă Tu nu schimbi inima.”
Nicky Cruz, unul din primii membrii de bande pe care i-am întâlnit în  orașul New York, era un ucigaș la inimă. Un psihiatru a manifestat interes cu privire la cazul lui și după ce a petrecut o întreagă zi cu el, acesta a decis că Nicky era incorijibil, fără speranță. (Lui Nicky îi făcea plăcere să zăpăcească pe toți „doctorii de cap”).
Totuși Isus avea planuri pentru Nicky! În fața unui altar, Hristos a realizat în cinci minute ceea ce experții au spus că nu poate fi făcut. Dumnezeu a trimis o săgeată direct în inima lui, o săgeată de adevăr care a strigat tare: „Nicky, Isus te iubește!”
Într-o clipită, inima de piatră a lui Nicky a fost înlocuită cu o inimă de carne. Plângea și îmbrățișa pe toată lumea din jurul lui în timp ce el era în mod supranatural transformat de puterea lui Dumnezeu. După ce experții societății l-au considerat pierdut!
În decursul ultimilor ani, am văzut cu alarmare cum biserica, încet dar în mod cert, l-au luat pe Hristos de pe tron și au întronat înțelepciunea acestei lumi. Dar încă o dată, Isus trebuie să devină puterea din spatele poporului lui Dumnezeu.