DUMNEZEU ESTE PREOCUPAT

Satan are o strategie de a înșela pe credincioși și să îi facă să pună la îndoială credincioșia lui Dumnezeu de a răspunde rugăciunilor. El ar vrea ca noi să credem că Dumnezeu Și-a astupat urechile la strigătele noastre și ne-a lăsat pe noi să ne rezolvăm lucrurile pe cont propriu.
O mare tragedie în Biserica de astăzi este că foarte puțini cred în puterea și eficiența rugăciunii. Fără a avea intenția de a huli, mulțimi de oameni din poporul lui Dumnezeu sunt auziți că se plâng:
„Mă rog dar nu primesc nici un răspuns. M-am rugat din răsputeri pentru atât de multe timp fără nici un rezultat. Tot ce doresc este un mic semn că Dumnezeu schimbă lucrurile. Cât de mult trebuie să aștept?” Acești credincioși nu mai vizitează cămăruța secretă de rugăciune pentru că ei sunt convinși că cererile lor, născute în rugăciune, sunt abandonate undeva înaintea tronului Său. Alții sunt convinși că numai „giganții spirituali” pot să face ca rugăciunile lor să ajungă la Dumnezeu.
Cu toată sinceritatea, mulți sfinți ai lui Dumnezeu se luptă cu îndoiala: „ Dacă urechea lui Dumnezeu este deschisă la rugăciunile mele sârguincioase, de ce sunt atât de puține dovezi că El răspunde?” Te-ai rugat vreodată o anume rugăciune pentru o lungă perioadă de timp fără ca să primești nici un răspuns? Au trecut chiar ani și încă tu aștepți, speri.....cu toate acestea te întrebi?
Haideți să fim atenți să nu acuzăm pe Dumnezeu că este indolent, indiferent la nevoile și cererile noastre, așa cum a făcut Iov. Iov se plângea: „Strig către Tine și nu-mi răspunzi; stau în picioare și nu mă vezi (Iov 30:20).
Viziunea lui Iov despre credincioșia lui Dumnezeu era neclară din cauza dificultăților cu care se confrunta iar el a sfârșit prin a-L acuza pe Dumnezeu că l-a uitat.
Este timpul, ca creștini, să ne uităm cu sinceritate la motivele pentru care rugăciunile noastre sunt eșuate. Am putea să ne facem vinovați de faptul că îl acuzăm pe Dumnezeu de neglijență când, de fapt, tot timpul comportamentul nostru este responsabil.
„Nădăjduiește în Domnul, păzește cale Lui, și El te va înălța ca să stăpânești țara (Psalmul 37:34).