PATRU AŞTEPTĂRI

Dumnezeu este Cel care face promisiuni şi Îşi ţine promisiunile şi El a vorbit inimii mele despre patru lucruri pentru care poporul lui Dumnezeu ar trebuie să aibă încredere în El. Aceste aşteptări sunt bazate pe promisiunile pe care Dumnezeu le-a făcut nouă.

1. Aşteaptă-te să fii răsplătit în timp ce Îl cauţi pe Domnul stăruitor. „Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută” (Evrei 11:6).

Poţi cere cu credinţă un semn prin care Dumnezeu să te încurajeze şi să reaprindă încrederea ta. Dumnezeu vine întotdeauna la timp şi El ştie că ai nevoie de o rază de speranţă şi o veste bună în vremurile tale de încercare. Aşteaptă-te ca El să-şi ţină promisiunea Lui de a te răsplăti acum când te afli în cea mai mare nevoie. Dumnezeu nu poate minţi. El a spus că El îi răsplăteşte pe cei care-L caută stăruitor. Caută-L în fiecare zi şi crede că acest an va fi anul tău al marii binecuvântări spirituale.

2. Aşteaptă-te să vezi dovada unei minuni progresive în viaţa ta. „…toate lucrurile sunt cu putinţă la Dumnezeu” (Marcu 10:27).

Eu cred în minuni instantanee şi progresive. Minunile progresive încep pe căi nevăzute, liniştite şi se dezvăluie pas cu pas, câte o mică îndurare. Aşteaptă-te să-L vezi pe Dumnezeu lucrând pe căi misterioase, nevăzute pentru ochiul omenesc.

3. Aşteaptă-te să intri în locul odihnei promis de Dumnezeu. „Rămâne doar o odihnă…pentru poporul lui Dumnezeu…să intrăm în odihna aceasta” (Evrei 4:9,11).

În ultimii câţiva ani am fost martorii revărsării unor calamităţi, probleme şi încercări de necrezut. În mijlocul acestor lucruri, Domnul doreşte ca tu să ai încredere că El te va duce în odihna pe care a promis-o. Dumnezeu niciodată nu a intenţionat ca copiii Săi să trăiască în frică şi disperare. Noi avem nevoie de o credinţă şi o încredere cutezătoare în Dumnezeu în faţa fricii, necazului şi chiar a morţii.

4. Aşteaptă-te ca Duhul Sfânt să fie întotdeauna în templul Său. „Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt?” (1 Corinteni 6:19).

Duhul Sfânt locuieşte în inima credinciosului. El este omniprezent prin toată lumea. Întâmpin fiecare zi recunoscând faptul că El este aici, în templul Său, pentru a mă mângâia, a mă călăuzi, a mă încuraja, a mă unge şi pentru a descoperi slava lui Isus Cristos printr-o revelaţie mereu în creştere. El doreşte ca tu să te aştepţi ca El să-ţi manifeste prezenţa Sa şi aşa să fie în fiecare zi ce trece. El doreşte să te aducă într-o credinţă neclintită, aşa cum a făcut-o cu ucenicii Săi.

Crede în aceste promisiuni! Bazează-te pe aceste aşteptări şi-L vei vedea pe Dumnezeu făcând lucruri minunate.