SA NE RUGAM DOMNULUI, DUMNEZEUL SECERISULUI

Cand Isus a privit din timpul Sau propriu spre sfarsitul veacului, el a semnalat o problema teribila. Asa ca a zis ucenicilor Sai: "Mare este secerisul, dar putini sunt lucratorii!"( Matei 9: 37).

Cand citesc cuvintele acestea, ma intreb: "Atunci care e solutia? Cum s-ar putea scoate mai multi lucratori spre a merge catre natiuni, catre popoare?" Isus a dat raspunsul chiar in versetul urmator: Cineva trebuie sa se roage pentru acesti lucratori la seceris! “Rugati dar pe Domnul secerisului sa scoata lucratori la secerisul Lui" (Matei 9:38).

V-ati putea gandi: "Usile se inchid peste tot in lume." Ar putea fi asa, dar nu are importanta cat de inchise unele natiuni pot parea ochilor nostri. Daca Dumnezeu a putut smulge Cortina de Fier a Europei si Cortina de Bambus in Asia, nimic nu-L poate opri sa lucreze oriunde vrea El.

Prin anii ‘80, cand lucrarea noastra isi avea sediul in Texas, un an intreg m-am tot rugat ca Dumnezeu sa trimita pe cineva in orasul New York pentru a inalta o biserica in Times Square. Eu m-am legat sa ajut pe oricine ar alege Dumnezeu in lucrarea respectiva: la stransul banilor, spre a tine intalnirile, spre a oferi ajutor si sprjin. Dar iata ca, in timp ce eu ma rugam ca Dumnezeu sa trimita, sa puna un lucrator la secerisul respectiv, Domnul a pus sarcina chiar pe mine.

Apostolul Paul a fost trimis ca misionar prin puterea rugaciunii. S-a intamplat in Antiohia, unde capii bisericii inaltau rugaciuni peste seceris (a se vedea Faptele Apostolilor 13:2-6). Prima calatorie a lui Pavel ca misionar avea sa vina ca urmare a unei strangeri la rugaciune. A fost rezultatul direct al rugaciunii oamenilor lui Dumnezeu, oameni ce au ascultat de cuvantul Domnului Isus, de a se ruga ca Domnul Dumnezeu sa trimita lucratori la seceris.

Acelasi lucru este valabil si astazi. Noi trebuie sa ne implicam in lucrarea de rugaciune pentru recolta, pentru seceris, asa cum au facut acei barbati ai Domnului din Antiohia. Faptul este ca, in timp ce noi ne rugam, Duhul Sfant cerceteaza intreg pamantul, punand lucrarea pe inima acelora ce doresc sa fie folositi de Dumnezeu. El se atinge de oameni pretutindeni, punandu-i deoparte in slujba Sa.

In Matei 8, un sutas a venit la Isus pentru vindecarea robului sau aflat pe patul de moarte. Christos a raspuns sutasului: "Du-te, si faca-ti-se dupa credinta ta. Si robul lui s-a tamaduit chiar in ceasul acela” (Matei 8:13). Cred ca acelasi lucru se intampla cu toti aceia care mijlocesc pentru seceris. In timp ce noi iL rugam pe Dumnezeu sa trimita lucratori, Duhul Sfant ii pune pe inima cuiva undeva si nu mai conteaza unde se intampla aceasta. Adevarul de netagaduit este ca rugaciunile noastre sunt folosite spre a trimite lucratori la seceris.