MERGETI “IN DUHUL”

Poti merge “in Duhul" la oricare natiune, la orice popor de pe pamant. Poti atinge un popor la care inca nu a ajuns cuvantul Domnului, in timp ce esti pe genunchi. Intr-adevar, odaita ta tainica poate deveni sediul unei miscari a Duhului Sfant peste o natiune intreaga. Ma gandesc la exemplul lui Avraam. El s-a rugat peste Sodoma cea fara de Dumnezeu, plina de imoralitate. Si Domnul i-a raspuns: "Daca voi gasi in Sodoma cincizeci de oameni buni in mijlocul cetatii, voi ierta tot locul acela din pricina lor” ( Geneza 18:26).

Cand a auzit Avraam aceasta, a inceput sa negocieze cu Domnul. El a intrebat," (daca) din cincizeci de oameni buni vor lipsi cinci: pentru cinci, vei nimici Tu oare toata cetatea?" (18:28). Avraam intreba: “Doamne, dar daca erau numai patruzeci si cinci de oameni drepti, cinstiti intre acei cincizeci de credinciosi? Daca numai atatia sunt oameni ai rugaciunii? Dar daca sunt doar zece oameni drepti care Te cauta pe Tine? Daca numai zece striga la Tine, vei cruta tu oare cetatea? Dumnezeu a raspuns lui Avraam: "N-o voi nimici, pentru cei zece oameni buni"( 18:32).

Acest pasaj ne spune ceva despre Domnul. El e gata sa salveze obsti intregi daca poate gasi o mana de oamenii drepti acolo. Acest pasaj se refera la oameni care cauta fata Lui de dragul neamului lor, al natiunii lor.

Dumnezeu merge chiar si mai departe in aceasta problema decat a mers cu Avraam. In Ezechiel cap.22 Dumnezeu vorbeste despre gasirea macar a unui credincios care sa se roage, care sa stea in spartura: ”Caut printre ei un om care sa inalte un zid, si sa stea in mijlocul sparturii inaintea Mea pentru tara, ca sa n-o nimicesc; dar nu gasesc nici unul!” (Ezechiel, 22:30).

La vremea profetiei lui Ezechiel, Israel era viciat spiritual. Profetii erau profani, lumesti, incalcand legea lui Dumnezeu in stanga si-n dreapta. Iar poporul era impovarat, tulburat pe toate partile, oamenii erau plini de pofte, dedandu-se la jafuri, unul pe celalalt. Nici macar unul nu se gasea printre ei sa strige la Domnul. Nimeni nu se gasea sa stea in spartura, sa mijloceasca. Totusi Dumnezeu ar fi salvat intreg poporul fie si de dragul unui singur mijlocitor.

Daca nu te poti duce in persoana ca sa vorbesti oamenilor din diverse natii, poti macar sa fii parte din “garda”, din “corpul” de mijlocitori. Iar noi cautam sa sprijinim pe aceia care se daruiesc pe ei sa mearga in aceasta lucrare catre natiuni. Cand Pavel scrie despre calatoriile sale, el mentioneaza nu numai pe Timotei si Tit ca ajutoarele sale, ci si pe Lidia si celelalte femei scumpe care l-au sprijinit in lucrare. Acestia erau toti robi plini de daruire, al caror ajutor a contribuit la atingerea a natiuni intregi cu cuvantul Evangheliei.