ELIBERAT DIN LABA LEULUI

Este spre folosul nostru atunci când Dumnezeu ne spune să ţinem minte ceva. Păstrând în memorie izbăvirile noastre din trecut ajută la creşterea credinţei noastre pentru ceea prin ce avem de trecut în acest moment.

Aveţi de făcut faţă unei crize? Aveţi un gigant ameninţător al unei probleme acasă, la serviciu sau în familia voastră? Singura cale de a face faţă unui gigant este a face ceea ce a făcut David: aduceţi-vă aminte de leul şi ursul. Anume astfel a fost în stare David să meargă împotriva lui Goliat fără frică: amintindu-şi de credincioşia lui Dumnezeu faţă de el în crizele lui din trecut.

Atunci când David s-a oferit ca voluntar pentru a lupta cu Goliat, „Saul a zis lui David: „Nu poţi să te duci să te baţi cu Filisteanul acesta…” David a zis lui Saul: „Robul tău păştea oile tatălui său. Şi când un leu sau un urs venea să-i ia câte o oaie din turmă, alergam după el, îl loveam, şi-i smulgeam oaia din gură… Aşa a doborât robul tău şi leul şi ursul; şi cu Filisteanul acesta, cu acest netăiat împrejur, va fi ca şi cu unul din ei” (1 Samuel 17:33-36).

David îşi dădea seama de pericolul de a merge împotriva lui Goliat. Nu era un oarecare novice, un copil naiv plin bravadă în căutarea unei lupte. Nu, David, pur şi simplu, ţinea minte izbăvirile sale din trecut. Iar în acel moment el şi-a privit duşmanul în ochi şi a spus: „Domnul, care m-a izbăvit din gura leului, şi din laba ursului, mă va izbăvi şi din mâna acestui Filistean” (17:37).

O mulţime de copiii ai lui Dumnezeu au de făcut faţă astăzi giganţilor din toate părţile. Cu toate acestea, mulţi se fac mici de frică. Te descrie aceasta pe tine? Ai uitat timpul când erai atât de bolnav, încât erai aproape de moarte, dar Domnul te-a ridicat? Îţi aminteşti de acel dezastru financiar când te gândeai: „Gata, sunt terminat”, şi totuşi Domnul te-a văzut în necazul tău şi te-a protejat până în ziua de azi?

Există multe lucruri pe care noi nu le înţelegem şi nu le vom înţelege până când nu vom fi acasă cu Isus. Dar eu cred în mod absolut că Dumnezeu poate vindeca şi că El are o cale de ieşire din orice situaţie. Întrebarea pentru noi este, „Unde găsim noi credinţa, curajul pentru a ne ridica şi a câştiga victoria în El?

Acestea vin numai atunci când ţinem minte leul şi ursul. Ele vin atunci când eşti în stare să-ţi aduci aminte de credincioşia incredibilă a lui Dumnezeu şi de victoriile din trecut pe care ţi le-a dat El. Nu poţi face faţă unui gigant până când nu eşti în stare să vezi şi să înţelegi maiestatea şi gloria lui Dumnezeu în viaţa ta.