CÂND CĂUTAREA ESTE LIPSITĂ DE SUCCES - Gary Wilkerson

„Măgăriţele lui Chis, tatăl lui Saul, s-au rătăcit” (1 Samuel 9:3).
În Cuvântul lui Dumnezeu, relatările despre lucruri pierdute indică spre inima Tatălui pentru cei pierduți. Dumnezeu vrea ca poporul Lui să dorească să iasă și să salveze ce este pierdut, și acest lucru vedem că se întâmplă în această istorioară.
Tatăl lui Saul i-a spus: „‚Ia cu tine o slugă, scoală-te şi du-te de caută măgăriţele‘. Saul a trecut prin muntele lui Efraim ” (versetele 3 și 4). Hoinărind de-a lungul și de-a latul dealurilor lui Efraim era o cale dificilă de început, dar Saul era dedicat să sfârșească misiunea pe care tatăl său i-a dat-o.
Într-adevăr, Saul a umblat peste tot ținutul muntos, căutând în diferite zone, dar încă nu găsise măgarii. El trebuie că începuse să se simtă cam fără speranță, dar el persevera pentru că era hotărât să rămână ascultător de porunca tatălui său.
În cele din urmă, Saul a spus slujitorului său: „Haide să ne întoarcem, ca nu cumva tatăl meu, lăsând măgăriţele, să fie îngrijorat de noi” (versetul 5).
Saul de fapt se recunoștea înfrânt, dând lămuriri: „Noi am făcut tot ce ne-a stat în putință. Am crezut că vom putea să reușim, dar nu putem, așa că trebuie să acceptăm și să mergem mai departe.”
Pentru unii, a face pasul credinței este parte dintr-un angajament mai mare de a asculta cu orice preț. Pentru alții, teama în ce privește continuarea până la finalizare este de fapt o teamă de eșec. Cu alte cuvinte, acei oameni nu se angajează cu totul în ce i-a chemat Dumnezeu pentru că le este teamă că nu vor reuși.
Este important pentru tine să înțelegi că atunci când Dumnezeu te cheamă la ceva, El nu întotdeauna te cheamă să reușești, El te cheamă să asculți!
Ascultarea față de chemare depinde de tine — succesul chemării depinde de El!