ALEARGĂ PENTRU A CÂȘTIGA! - Gary Wilkerson

Izreel era un oraș care excela în tehnica de război datorită vastei sale flote de care de război. Carele reprezentau puterea omului și semnifica forța de a goni în viteză cu mare agilitate și putere.
Astăzi avem un „stil de viață de car” — unul de confort și bunăstare unde toate nevoile noastre sunt satisfăcute. Dacă dorim să facem ceva, doar ne mobilizăm și facem.
Stilul de viață de car poate fi o mare atracție pentru creștini,  cu standardele sale de succes — bogății materiale, securitate, confort. Dar adevăratul slujitor al lui Dumnezeu nu caută aceste lucruri în primul rând, în schimb, el caută să asculte vocea Stăpânului și să urmărească preocupările împărăției Sale. Acest ucenic, învață de timpuriu în umblarea lui de credință că alergând după Domnul în primul rând, „toate aceste lucruri (mâncare, îmbrăcăminte, adăpost) vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33).
Ilie știa mai bine decât să privească spre resursele lumii. Imaginează-ți scena când el se adresa regelui Ahab, cocoțat sus în carul lui strălucitor de luptă, dominând peste umilul profet. Da, Ilie a vorbit cu îndrăzneală lui Ahab: „Pregătește-ți carul și coboară-te” (1 Regi 18:44). Dar imediat după aceea citim: „Şi mâna Domnului a venit peste Ilie, care şi-a încins mijlocul şi a alergat înaintea lui Ahab până la ....Izreel.”( versetul 46). Omul lui Dumnezeu a întrecut în viteză un car pe o distanță de mai mulți kilometri! Cum a realizat acest lucru Ilie? Expresia „și-a încins mijlocul” are sensul că el s-a pregătit pentru cursă.  
Când Petru scrie să ne ”încingem coapsele minții voastre” în 1 Petru 1:13, el spune că noi avem nevoie să ne pregătim pentru cursă prin fortificarea credinței și încrederii noastre în Domnul. Și apostolul Pavel a folosit termeni legați de alergarea unei curse ca imagine a vieții noastre creștine. La finalul epistolei sale, el a spus, „ M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa” (2 Timotei 4:7).
Noi, la fel, putem alerga cu putere și câștiga premiul dacă ne pregătim cum se cuvine pentru cursă.