UN CUVÂNT DE LA ISUS

Disperare profundă și mare durere sufletească poate să ajungă la Isus din partea celor de care El are grijă cel mai mult.
Maria și Marta au abandonat încrederea lor în Isus după ce fratele lor, Lazăr, s-a îmbolnăvit și a murit (vezi Ioan 11:20-21). Casa lui Iair a abandonat speranța de asemenea. Cu toții l-au acuzat pe Isus că era în întârziere și nepăsător. (vezi Marcu 5:35).
Cu toate acestea, tot ceea ce a trebuit a fost un cuvânt din partea lui: „Ridică-te!” și totul s-a schimbat într-o clipă. Acesta este totdeauna tot ce trebuie. El vorbește un cuvânt și deodată totul este transformat. Satan trebuie să slăbească strânsoarea sa, moartea fuge, viața se reînnoiește și promisiunile cerului izbucnesc pe toate părțile.
Preaiubiților, indiferent prin ce treceți, tot ceea ce Domnul are de făcut este să vorbească un singur cuvânt și diavolii sunt împrăștiați.  Creația se cutremură. Brusc, răspunsul pe care l-ai căutat este în fața ta. Așadar, te întrebi de ce Domnul nu ți-a răspuns încă? De ce suferințele tale continuă? De ce pare atât de lipsit de speranță pentru unii din cei mai sfinți oameni ai lui Dumnezeu?
Tot ce știu este că în acest fel de crize, oamenii lui Dumnezeu fie cresc în încredere fie dau înapoi și abandonează încrederea. „dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el.” Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credință pentru mântuirea sufletului” (Evrei 10:38-39).
Domnul este hotărât să ne dezbrace de toată încrederea în lucrurile pământești, lăsându-ne cu o încredere totală în El.