O DESCOPERIRE A PUTERII LUI ISUS

Apostolul Pavel s-a rugat pentru biserica din Efes: „ca să pricepeți....care este față de noi, credincioșii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui” (Efeseni 1:18-19). Pavel spunea de fapt: „Fie ca Dumnezeu să vă descopere nu doar măreția trecută a lui Hristos ci majestatea Lui ce se manifestă în prezent.”
Biserica din ziua de azi manifestă o reverență însemnată față de Isus cel care a călcat pe acest pământ — Galileanul, fiul Mariei, învățătorul și făcătorul de minuni. Nu ne săturăm niciodată să auzim și să spunem istorisiri despre măreția lui Isus Hristos din Nazaret.
Ne place să ne reamintim despre cum acest Isus a scos demoni și a stat împotriva tuturor ispitelor. El a deschis ochii orbi, a vindecat urechi surde, a făcut pe slăbănogi să salte, a vindecat mâini uscate, a curățit leproși. A schimbat apa în vin, a hrănit mulțimi de oameni cu numai câteva pâini și puțini pești, și de mai multe ori a înviat morții.
Cu toate acestea, la un moment dat în istorie, creștinii au început să limiteze puterea prezentă a Salvatorului nostru măreț și făcător de minuni. Biserica a dezvoltat o teologie care l-a făcut pe Hristos Dumnezeul spiritualului dar nu al naturalului. De multe ori noi nu îl cunoaștem pe El ca Domn asupra problemelor noastre cotidiene, ca Dumnezeu peste casa noastră, peste copiii noștri, peste căsnicia noastră, peste slujba noastră și facturile noastre.
Pavel ne spune că avem nevoie de o revelare a puterii lui Isus cel înviat, a celui ce șade la dreapta lui Dumnezeu, care are toată puterea în cer și pe pământ. „El [Dumnezeu] I-a pus totul sub picioare” (Efeseni 1:22). Pe când citeam acest pasaj, Duhul Sfânt mi-a mișcat inima cu un adevăr puternic: „Isus nu a fost mai puternic decât este El chiar acum.” Mai mult, conform lui Pavel, Hristos este „mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume care se poate numi nu numai în veacul acesta, ci şi în cel viitor” (Efeseni 1:21).