PROMISIUNEA LUI ESTE CHIAR ÎNAINTE

„Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit” (Evrei 10:36).
Scriitorul epistolei către Evrei detectează o anume oboseală și nerăbdare strecurându-se în inima credincioșilor. El a dorit să abordeze această temă prin a le expune cea mai eficientă armă a lui Satan împotriva celor care obosesc în facerea binelui: nerăbdarea cu Dumnezeu.
Iată cum se dezvoltă. După o lungă perioadă de greutăți, diavolul seamănă gândul, „Dumnezeu știe că tu te-a încrezut în El și că i-ai fost credincios până acum. Nu te-ai îndoit niciodată de voința Lui și abilitatea Lui de a te ajuta. Așadar, unde este El după toată această perioadă? De ce nu te ajută? Așa răspunde El credincioșiei slujitorilor Săi?”
Satan folosește tocmai acest fel de strategie împotriva multor sfinți dragi din ziua de azi, semănând nerăbdare cu privire la Dumnezeu. El îți va spune că Domnul nu îți va împlini nevoia — că vei trăi o viață de creștin de clasa a doua, descurajat și singur pentru tot restul vieții.
Poate auzi vocea acuzatoare a lui Satan, „O să îți pierzi locul de muncă. O să îți pierzi casa. Toată rugăciunea ta și toată încrederea ta va fi în zadar. Este evident că este un ratat în credință. A venit vremea ca tu să te dai bătut și să te întorci din drum.”
Gândește-te la ce le spunea autorul epistolei către Evrei acestor sfinți aflați în suferință. Ce mesaj de transmis unui popor împotmolit în mari necazuri! Ei își pierduseră toate proprietățile și posesiunile și îndurau o lungă luptă. Iar acum li se spune de către cineva în autoritate, „Voi duceți lipsă de răbdare. Doar credeți și așteptați. Promisiunea este pe drum.”
Da, este greu să fii răbdător, dar pune-ți încrederea în Domnul și nu te lăsa prostit de Satan. Să știi că promisiunea Lui se află chiar înainte și că El nu te-a părăsit.