MĂREȚIA PREZENTĂ A LUI HRISTOS

Scriptura spune că ni-a fost dăruită aceeași viață revigorantă a învierii, care este în Hristos: „dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi” (Romani 8:11). El infuzează trupurile noastre muritoare cu putere fizică prin însăși energia lui Dumnezeu.
Credința noastră pur și simplu trebuie să treacă de punctul morții. Noi trebuie să privim fix în ochii a tot ceea ce este mort și să proclamăm: „Isus nu renunță la ceea ce pare că este mort.” Avem nevoie de o credință ce refuză să renunțe la oricine sau orice, indiferent cât de lipsită de speranță pare situația.
Hristos ne va uimi cu puterea Sa. Cu adevărat, dacă te ții tare în credință neșovăielnică, ești pe cale de a experimenta manifestarea glorioasă a vieții Învierii Lui. Numai tu și cu Domnul vei știi toate implicațiile profunde ale miracolului Său, dar te va uimi și îți va da fiori când El îți va arăta măreața Lui glorie.
„Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El” (Coloseni 2:13).
„Dar Dumnezeu….pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos” (Efeseni 2:4-5).
„Duhul este acela care dă viață”(Ioan 6:63). „ Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viață” (1 Corinteni 15:45).
Cât de clar este mesajul Lui pentru noi! Duhul Sfânt locuiește în noi pentru a produce în noi viața Lui nepieritoare. Aceasta este măreția prezentă a lui Hristos.