OCHII INIMII - Jim Cymbala

Este posibil ca să găsești un proaspăt credincios prin munții din Peru care înțelege mai mult despre Biblie decât un teolog cu doctorat. De fapt, acel peruvian needucat ar putea nu doar să cunoască despre Biblie mai mult, ci și să îl cunoască pe Domnul într-un mod în care înțeleptul care studiază ebraica și greaca nu îl cunoaște.
Amintește-ți că Isus s-a bucurat zicând:
„Tată, Doamne al cerului și al pământului, Te laud pentru că ai ascuns aceste lucuri de cei înțelepți și pricepuți, și le-ai descoperit pruncilor”(Luca10:21 sublinierea mea).
ROAGĂ-TE ÎNAINTE DE A CITI CUVÂNTUL
Pentru mulți dintre noi este ușor să ne apropiem zilnic de Cuvântul lui Dumnezeu cu foarte puțină dependență de Duhul Sfânt. De multe ori nu ne rugăm înainte să citim Biblia cu toate că avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu să înțelegem Cuvântul Său. Cu cât mai inteligenți și educați suntem, cu atât ne este mai greu să venim ca niște copii, încrezându-ne în Duhul Sfânt să facă real Cuvântul. Noi trebuie să avem ajutorul Duhului și, dacă cerem cu credință, El ne va ajuta.
Psalmistul s-a rugat:
„Deschide-mi ochii, ca să văd lucrurile minunate ale Legii Tale”(Psalmul 119:18).
Observați că rugăciunea nu cere ochii deschiși pentru a „citi Legea Ta”, sau chiar pentru „înțelege Legea Ta”. Nu, rugăciunea psalmistului îi cere lui Dumnezeu ceva ce rareori ne trece prin minte când deschidem Cuvântul: „Deschide-mi ochii, ca să văd lucrurile minunate ale Legii Tale.” El nu vorbea despre ochii lui fizici, ci vorbea despre ochii inimii lui.
REVELAȚIE NECONTENITĂ
Cu toții avem două perechi de ochi, noi avem ochii din cap, mai avem și ochii inimii, la care Biblia se referă în multe locuri (de exemplu în Efeseni 1:18). Procesul de a vedea lucruri spirituale prin ochii inimii, nu doar cu mintea, poartă numele de revelație. Aceasta nu este vreo absurditate necioplită a unora într-o frenezie extatică. Este lucrarea de fiecare zi a Duhului Sfânt în toți cei care o doresc.

Jim Cymbala a fondat biserica Brooklyn Tabernacle cu mai puțin de douăzeci de membri într-o clădire aflată în paragină dintr-o zonă foarte dificilă a orașului. Născut în cartierul Brooklyn, el este un bun prieten de multă vreme atât cu David și cu Gary Wilkerson.