UN PĂCAT DEVASTATOR - Claude Houde

„Fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui.” Cred cu tărie că păcatul necredinței este printre cele mai devastatoare păcate din Creștinătatea modernă. Din punct de vedere spiritual necredința ne taie gâtul și ne orbește, ne adâncește în somn și ne orbește puțin câte puțin, nemilos, an după an, până ce acceptăm inacceptabilul.
Împărăția lui Dumnezeu în toată lumea, în această vreme experimentează cea mai mare trezire spirituală din istoria omenirii. Cu toate acestea, în aceeași perioadă de timp, mai mult de 90 procente din bisericile evanghelice din America de Nord și Europa nu prezintă nici o creștere semnificativă. Acestea se limitează la amitirea trezirilor din trecut, sau se agață cu încrâncenare de cea mai recentă toană ce promite o progres instantaneu și uluitor ce va avea loc cândva într-un viitor necunoscut.
Vă rog să mă înțelegeți. Sunt cu adevărat recunoscător pentru ce a făcut Dumnezeu ieri, de asemenea pentru tot ce face în lume. Îl laud pentru acesta. Dar eu sunt aici — astăzi! Trebuie să mă pocăiesc (a te pocăi în esență înseamnă a schimba direcția) de necredința și amorțeala din viața mea de credință care m-a făcut să tolerez intolerabilul.
Necredința este extrem de gravă și mai devastatoare decât putem să înțelegem noi sau să pătrundem.
Înconjurat de o lume saturată de imoralitate, decadență, idolatrie și ritualuri religioase demonice —  dezgustătoare în cruzime, și complet goale de orice viață spirituală sau semnificație spirituală  adevărată — Isus a stat ferm și a rămas puternic. Dar El a plâns când a văzut necredință. Necredința l-a frânt cu adevărat.
Isus Hristost este același ieri, azi, și pentru totdeauna și nu este favoritim la Dumnezeul nostru. El este imutabil — nu se schimbă niciodată; omnipotent — atot-puternic; cu o dreptate absolută; și cu totul dedicat să facă în orașul tău, biserica ta, țara ta ceea ce El, în mod maiestos și supranatural, face peste tot în lume chiar în aceste momente, când citești aceste cuvinte.
Între noi și măreția fără margini a puterii Sale se află un prăpastie de necredință. De aceea nu mai putem trăi încă o altă zi fără a striga:     „Doamne mărește-ne credința!”

Claude Houde este pastorul lider al Bisericii Viața Nouă din Montreal, Canada. Sub conducerea lui  Biserica Viața Nouă a crescut de la o mână de oameni la mai mult de 3500 de membri într-o zonă a Canadei unde sunt puține biserici protestante de succes.