BAGĂ-ȚI SABIA ÎN TEACĂ

Deci, vrei să fii un bărbat sau o femeie a lui Dumnezeu? Dacă da, tu o să fii servit cu o cupă de durere. O să plângi din cauza a ceva mult mai rău decât durerea fizică. Mă refer la durerea de a fi rănit și respins de către prieteni; durerea părinților când copiii lor le calcă în picioare inima și se înstrăinează de ei; durerea dintre soț și soție când ziduri se înalță între ei.
Oh, tulburarea care vine, neliniștea, nopțile nedormite — știind că Dumnezeu este real, că tu umbli în Duhul Lui, că iubești pe Isus cu tot ce este în tine, și cu toate acestea ești forțat să bei cupa de durere!
Nu poți să fugi de acest pahar. Nu putem fi prostiți să credem că a urma pe Isus înseamnă numai fericire. Scriptura ne spune într-adevăr că abordarea noastră față de viață ar trebui să fie: „să priviți ca o mare bucurie” (Iacov 1:2). Totuși se mai spune: „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană” (Psalmul 34:19).
Petru a încercat să alunge aceste nenorociri în firea lui pământească. El a scos sabia în Ghetsimani, zicând, cu alte cuvinte, lui Isus, „Stăpâne, nu trebuie să treci prin asta. Îi voi ține la distanță în timp ce Tu fugi.” Mulți creștini astăzi au aceeași atitudine. Ei încearcă să dea înapoi de la suferințe, spunând: „Nu trebuie să mă confrunt cu aceasta. Dumnezeul meu este un Dumnezeu bun!”
Eu cred că Dumnezeu este credincios. Dar Isus ne spune că nu putem fugi de paharul durerilor noastre. El i-a poruncit lui Petru: „Bagă-ți sabia în teacă. Aceasta nu este calea Tatălui Meu. Cei ce trăiesc prin sabie, vor muri de sabie.” Apoi El a zis: „Nu voi bea paharul pe care Mi l-a dat Tatăl să-l beau?” (Ioan 18:11).
Când te încrezi în Acela care îți servește acest pahar — când vei vedea scopul Lui dincolo de suferința ta — atunci vei fi în stare să îl bei. Nu te teme, pentru că Tatăl tău ține în mână paharul. Nu vei bea moarte ci viață!